Julián Carrón komt 'Sporen trekken in de geschiedenis van de wereld' presenteren

Vrijdag 13 december 2019, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur, om 19.55 sluiten de deuren van de zaal)
Tilburg, Glazen Zaal, LocHal (Burgemeester Brokxlaan 1000)

'Sporen trekken in de geschiedenis van de wereld' is een synthese van het denken van de Italiaanse opvoeder en grondlegger van kerkelijke beweging Gemeenschap (CL) Luigi Giussani over de christelijke ervaring. Giussani bespreekt de manier waarop Christus aanwezig blijft in de geschiedenis - middels het gezelschap van de mensen die hij door het Doopsel aan zich verbindt - en laat zien hoe het besef van Christus' barmhartigheid negativiteit kan overwinnen en kan bemoedigen tot een dienstbaar en nuttig leven.

'Sporen trekken', een diepgaand en ontroerend werk, is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald (Betsaida: 's-Hertogenbosch 2019, € 14,50), door de Tilburgse studentenpastor Michiel Peeters.

Julián Carrón pr., die sinds 2005 Giussani opgevolgd is als president van de Fraterniteit van Gemeenschap en Bevrijding, komt dit boek presenteren. Het is voor het eerst dat hij naar Nederland komt.
Van Giussani werden al in het Nederlands vertaald: 'Het risico van de opvoeding' (2011), 'Het religieuze zintuig' (2017), 'Aan de oorsprong van de christelijke claim' (2018) en 'Waarom de Kerk' (2019).

U bent van harte welkom op deze bijzondere boekpresentatie!

De toegang voor de avond is gratis. Wel is het noodzakelijk u van tevoren op te geven via deze link:
13december.chaplain.nl

Tot 13 december in de LocHal!